Cum sa

Te ajută muzica să înveți mai ușor sau nu?

Cercetătorii, dar și elevii și studenții, s-au întrebat adesea dacă ascultatul muzicii are efecte negative sau pozitive asupra mediului de studiu și dacă oamenii care ascultă muzică învață mai ușor sau nu.

Studiile au demonstrat că persoanele care ascultă muzică înainte de a studia sau de a memora au parte de o experiență benefică deoarece muzica îmbunătățește atenția, memoria și chiar capacitatea anumitor persoane de a calcula. În plus, muzica ajută la diminuarea depresiei și a anxietății.

Mulți cercetători, dar și studenții care foloseau muzica pentru a-și îmbunătăți capacitățile intelectuale, au numit acest fapt „efectul Mozart”. Desigur, mulți studenți din ziua de azi nu ascultă Mozart sau muzică clasică, ci pop sau alte genuri, deci noi studii sunt necesare pentru a descoperi ce fel de muzică este într-adevăr benefică.

Pe de altă parte, se spune că pentru a studia este necesar să ai un mediu liniștit, care să-ți asigure o bună concentrare. Cu toate acestea, pentru unii, studiul într-un mediu liniștit se poate dovedi… dăunător. Acest „mediu liniștit” se poate dovedi plictisitor și monoton pentru anumite persoane, iar acestea ar putea ceda tentației de a adormi. De aceea este importantă alegerea corectă a muzicii pentru studiu.

Deoarece muzica poate influența și regla starea de spirit și indicat este ca studiul să aibă loc prin relaxare, muzica relaxantă este indicată, în timp ce un tempo prea alert sau versurile inteligibile ar putea distrage atenția de la studiu.

Voi ce ascultați când studiați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *