Avantajele cunoasterii unei limbi straine

Top 10 lucruri de făcut în Spania

Nu-i așa că ai vrea să vizitezi Spania, dar nu știi ce atracții sunt musai de încercat pe propria-ți piele? Madrid și Barcelona sunt două orașe calde și exotice, care abia așteaptă să ți se dezvăluie în toată splendoarea lor. De la plimbări în zona Gran Vía și până la testarea bucătăriei locale, Spania te așteaptă cu brațele deschise și noi îți propunem 10 lucruri pe care trebuie să le încerci pe meleaguri spaniole:

Foto: driftwoodjournals.com
 1. Plimbări în zona Gran Vía, Madrid. Arhitectura este impresionantă, fie zi, fie noapte. În plus, ce poate fi mai romantic decât o plimbare liniștită, în care să asculți zomotul orașului?
 2. Panoramă superbă la The Gourmet Experience. Îndreaptă-ți pașii spre etajul superior al complexului El Corte Inglés, dintre Gran Vía și Plaza del Callao. Privirile îți vor fi răsplătite cu una di cele mai frumoase imagini din Spania.
 3. Festin cu paella, tapas și sangria, în Barcelona. Orașul găzduiește o mulțime de restaurante, care mai de care mai ademenitoare. Profită de ocazie și răsfață-te cu delicii locale!
 4. Templu egiptean, în Madrid. Drept răsplată că a ajutat la conservarea templelor de pe Nil, Spania a primit cadou o clădire superbă, localizată pe un deal în zona Parque del Oeste. Viziteaz-o!
 5. O altfel de… Poștă. Tot în Madrid ar trebui să vezi Palacio de Cibeles, o clădire în stil gotic de o frumusețe care-ți va tăia răsuflarea. Aceasta a funcționat la origine ca… oficiu poștal, iar din 2007 este clădire administrativă.
 6. Interiorul La Sagrada Familia. Dacă trăiești cu impresia că toate catedralele sunt asemănătoare, pregătește-te să fii uimit de frumusețe în Barcelona.
 7. Cumpărături la El Rastro, Madrid. Duminica, localnicii se îndreaptă spre cartierul La Latina, pentru El Rastro: un târg ce pune accentul atât pe obiecte artizanale, cât și pe bunătăți gastronomice numai bune de devorat în aer liber.
 8. Salută soarele, pe plajă, în Barcelona. Plajele Barcelonei sunt pline de turiști și localnici, vara. Bucură-te de un mojito, salută soarele și alătură-te petrecerilor de tot felul!
 9. Relaxare în Parque del Retiro. Cel mai popular parc din Madrid cuprinde ceva pentru fiecare dorință: spații verzi pentru plimbarea perfectă sau activități sportive, cafenele romantice ori cochete, dar și expoziții în aer liber, ca Palacio de Cristal.

  Foto: flickr.com
 10. Alege locul în care să te pierzi. Recomandăm cartierul gotic din Barcelona, ideal pentru a admira arhitectura superbă, dintre alei întortocheate.

Înca te temi de o adevărată aventură spaniolă? Află mai multe despre o țară fascinantă și limba ei pasională, chiar AICI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *