Cursuri Frumusete si Sanatate

Top 12 produse de machiaj esențiale

Un machiaj reușit necesită experiență, gust, dar și produse de calitate. Orice make-up artist știe că nu trebuie să facă economii, atunci când vine vorba de produsele cumpărate. Totuși, care sunt acele produse esențiale pentru un machiaj superb? Top 12 produse de machiaj esențiale îți prezintă pe scurt aceste must-haves:

Foto: theodysseyonline.com
 1. Crema de zi hidratantă este esențială. Rolul ei este complex: hidratează, netezeşte ridurile, hrăneşte şi apără tenul de agresiunile exterioare. Aceasta se aplică pe față și decolteu înainte de a aplica baza machiajului.
 2. Crema pentru ochi, care poate fi un gel contur de ochi sau o cremă specială este acel produs care ne ajută privirea să ramână tânără și jucăușă. Se aplică dimineața și seara, pentru a preveni și estompa ridurile.
 3. Fondul de ten poate fi lichid, cremă, spumă sau solid. Un fond de ten anti-shine (anti-luciu) este ideal în cazul tenului gras, iar un fond de ten perfect balance este recomandat tenului mixt. Persoanele cu ten uscat ar trebui sa folosească fond de ten hidratant. Produsul este esențial în realizarea machiajului corector, despre care puteți citi aici, dar și în realizarea machiajului de zi sau de seară.
 4. Pudra fixează fondul de ten şi corectorul și dă rezistență machiajului. În plus, ajută ca tenul să nu lucească excesiv, chiar și fără aplicarea fondului de ten. Alegerea nuanţei potrivite a pudrei este importantă: ideal aceasta este translucidă și se confundă cu tenul.
 5. Fardul de obraz se asortează atât cu tenul, cât și cu nuața de ruj aleasă. Acesta poate avea diferite texturi, de la gel, la pudră.
 6. Fardul de pleoape accentuează privirea și oferă luminozitate ochilor prin culoare, aplicare sau chiar formă. Culorile fardului se aleg în funcție de cea a ochilor, de forma lor, dar și de efectul urmărit.
 7. Fardul corector sau anticearcănul poate fi hidratant sau pudrat. Acesta are nuanțe diferite, în funcție de efectul necesar.
 8. Mascara conferă intensitate şi profunzime privirii, care devine seducătoare prin machiaj. Pentru gene lungi, e potrivit un rimel pentru volum; pentru gene scurte, un rimel care alungeşte.
 9. Tuşul, lichid sau gel, se aplică de-a lungul conturului ochiului. Cele mai folosite culori sunt: albastru închis, maro, indigo, negru sau verde închis, dar nuanțele electrice pot crea un machiaj spectaculos, pentru seri strălucitoare.
 10. Creion dermatograf oferă și el intensitate privirii, dar, spre deosebire de tuş, este în stare solidă. Un creion dermatograf alb poate fi utilizat eficient pentru a crea iluzia unei priviri odihnite, senine.
 11. Rujul poate fi mat, lucios, cremos, uscat, în nuanţe de la roşu, roz, portocaliu, până la albastru, argintiu şi chiar negru. Adesea, nuanța acestuia se asortează cu cea a fardului de obraz. Pentru ten deschis sunt ideale nuanțele de bej şi piersică, iar pentru cel închis, folosiţi ciocolatii sau inspirate de fructele de pădure.
 12. Luciul pentru buze poate fi transparent sau de aceeaşi culoare cu rujul. Acesta ajută la hidratarea buzelor, dar și la menținerea nuantei lor.

Descoperă aici și alte idei pentru un machiaj superb!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *