Cum sa

Top 3 trucuri ca să înveți ușor

Niciodată nu este prea târziu să dezvolți anumite obiceiuri de studiu care să te ajute să-ți îndeplinești țelurile. O strategie de învățare potrivită pentru tine va face studiul o activitate plăcută cu rezultate garantate.

 

  1. Studiază în fiecare zi

 

Dacă studiezi puțin în fiecare zi, vei reîmprospăta permanent informația acumulată. Acest lucru te ajută să înțelegi mai bine lucrurile. De asemenea, te ajută să eviți stresul de a ajunge la finalul unui curs, cu foarte multă informație de recuperat. Dacă îți este greu să găsești timp pentru a studia, poți reduce din activitățile de zi cu zi.

  • Atenție! Este important să nu renunți la toate activitățile recreative sau la pasiunile tale. Prioritizarea studiului poate însemna reducerea timpului petrecut online (browsing, facebook, etc.), câteva ore libere în plus de la job sau sacrificarea unor ieșiri de weekend.

  1. Fă-ți propriul program și alege un loc potrivit pentru tine

 

Fiecare individ are propria idee despre locul și timpul cel mai potrivit pentru studiu. Fie că înveți pe timp de noapte în dormitorul tău sau mergi într-o bibliotecă după job/școală, este important să găsești un timp și un spațiu de studiu potrivite pentru tine și să nu renunți la ele.

  • Spațiul tău de studiu ar trebui să fie liniștit și confortabil, locul unde te simți cel mai inspirat. Îl poți decora cu fotografiile sau obiectele preferate. Totodată, poți alege o muzică liniștitoare și să arzi bețișoare sau lumânări parfumate, dacă spațiul îți permite să faci acest lucru.
  • Dacă unii oameni lucrează/învață mai bine dimineața, alții se concentrează mai bine noaptea. Gândește-te ce program ți se potrivește și planifică ziua în consecință. Nu depăși cu mult timpul obișnuit de culcare, altfel vei fi prea obosit să mai studiezi corect.

 

  1. Revizuiește în mod constant ce ai învățat

 

Cel puțin o dată pe săptămână ar trebui să recapitulezi lucrurile pe care le-ai studiat. Analiza periodică a informației acumulate te poate poate ajuta să înțelegi mult mai bine conceptele și este foarte utilă atunci când e nevoie să-ți amintești materia.

  • Quiz/Teste/Trivia – Provoacă un prieten sau un membru al familiei în a-ți pune întrebări despre conceptele cheie. Oferă-ți la rândul tău ajutorul prietenilor care trec prin același proces. Testele sunt modalități excelente de a pune în evidență ceea ce știi și de a afla ce mai trebuie să înveți.

Găsești o serie de teste utile AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *