Cum sa

Top 5 cărți pe care oricine ar trebui să le citească

Lectura reprezintă o modalitate excelentă pentru a ne menține creierul antrenat și imaginația vie. Dincolo de relaxare, cititul ne ajută să descoperim noi lumi, noi soluții pentru propriile probleme, dar și să învățăm mai ușor. Cu siguranță reprezintă un obicei benefic pentru copii, dar și pentru adulți. De aceea, Institutul Eurocor a decis să publice o listă cu top 5 cărți pe care oricine ar trebui să le citească:

  1. În căutarea timpului pierdut, de Marcel Proust. Swann, primul volum din cele șapte care alcătuiesc seria În căutarea timpului pierdut, vorbește despre copilărie, tandrețe, dar și despre apariția ideilor raționale și morale în gândirea personajului principal. Timpul și memoria sunt teme de interes pentru Proust, dar și pentru cititorii lui.
  2. Don Quijote, de Miguel de Cervantes. Alonso Quixano, personajul principal, este un pensionar care trăiește în La Mancha cu nepoata și cu menajera sa. El devine obsedat de lectură, citește despre aventurile cavalerilor și ajunge să creadă că sunt reale, în ciuda faptului că multe sunt în mod clar imposibile. În cele din urmă, Quixano pare să-și piardă mințile din cauza lecturii.
  3. Hamlet, de William Shakespeare. Hamlet este o tragedie de William Shakespeare, dar și una dintre cele mai cunoscute piese de teatru din lume. Acțiunea se desfășoară în Danemarca și arată cum prințul Hamlet îl răzbună pe tatăl său, ucis de Claudius, unchiul lui Hamlet, pentru a fura tronul și a se căsători cu Gertrude. Piesa urmărește cursul nebuniei reale și prefăcute a prințului – de la durerea copleșitoare pentru pierderea tatălui până la furia aprigă – și atinge teme ca trădarea, răzbunarea, incestul și corupția morală.
  4. Marele Gatsby, de F. Scott Fitzgerald. Romanul reprezintă o cronică a epocii pe care Fitzgerald însuși o numește „Epoca Jazzului”. După haosul din primul război mondial, societatea americană se bucura de prosperitate în timpul anilor 1920, când economia creștea. În același timp, prohibiția, interzicerea vânzării și fabricării alcoolului, a creeat milionari din persoanele care ignorau legea și a dus la o creștere a cimei organizate. Fitzgerald prezintă o societate definită de materialism neîngrădit și lipsa moralității.
  5. Alice în Țara Minunilor, de Lewis Carroll. În 1862, Charles Lutwidge Dodgson, un timid matematician din Oxford, a creat o poveste despre o fetiță care ajunge în Țara Minunilor. Astfel au început aventurile nemuritoare ale lui Alice, probabil cea mai populară eroină din literatura engleză. Povestea lui Alice nu este decât un vis, un basm despre încercările de a crește și a ne maturiza, a deveni mai buni sau nu pe parcursul acestei călătorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *