Cum sa

Top cărți fantasy: literatură care-ți hrănește imaginația

Genul fantasy este o subdiviziune a literaturii fantastice și propune, în general, romane de tip saga, cu teme ca lupta împotriva forțelor răului. Printre caracteristicile genului fantasy se numără elementele fantastice, supranaturale, precum elfii, zânele, piticii, magia sau vrăjitoria, limbajele inventate de autori, călătoriile inițiatice și narațiunile multiple.

Aceste cărți hrănesc și dezvoltă imaginația cititorilor, indiferent de vârstă, ajutându-i să rămână creativi. În plus, ele oferă adevărate momente de pauză de la viața de zi cu zi, care ne pare tot mai des lipsită de elemente mistice. De aceea, am creat un top al romanelor fantasy recomandate tuturor cititorilor aflați în căutarea magiei:

  1. Volumele Harry Potter au fost scrise de către autoarea britanică J. K. Rowling și formează una dintre cele mai cunoscute serii de romane fantasy din prezent. Cărțile spun povestea unui copil vrăjitor numit Harry Potter, care trece printr-o serie de aventuri, alături de prietenii lui Ron Weasley și Hermione Granger. Acțiunea se desfășoară mai ales la Hogwarts, Școala de Magie, Farmece și Vrăjitorii, o școală pentru tinerii vrăjitori și magicieni.
  2. Stăpânul inelelor este o serie de romane fantastice scrise de profesorul universitar englez J. R. R. Tolkien. Titlul romanului se referă la personajul negativ al povestirii, Sauron, care a creat un singur inel pentru a conduce celelalte inele ale puterii, adică o arma necesară pentru cucerirea și conducerea ținuturilor Pământului de mijloc. Povestea începe în ținuturile liniștite ale Comitatului, un ținut asemănător cu mediul rural din Marea Britanie. Unul dintre personajele principale este hobbitul Frodo Baggins, care va parcurge o călătorie inițiatică mult dincolo de Comitat.
  3. Urzeala tronurilor este titlul primei cărți din seria Cântec de gheață și foc, scrisă de George R. R. Martin. Acțiunea se petrece pe continentele ficționale Westeros și Essos și fiecare capitol din serie reprezintă perspectiva unui personaj asupra acțiunii. Trei narațiuni principale se împletesc pentru a crea contextul: un război dinastic între mai multe case (familii) pentru controlul regiunii Westeros și al Tronului de Fier, amenințarea unor ființe supranaturale care apar în nordul regiunii Westeros și lupta prințesei Daenerys Targaryen, fiica regelui detronat, de a câștiga tronul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *