Avantajele cunoasterii unei limbi straine

Tradiţii de Crăciun la italieni

Majoritatea tradiţiilor la italieni au la bază religia creştină. Crăciunul începe cu opt zile înainte de ziua de Crăciun propriu-zisă şi durează până pe 6 ianuarie, la sărbătoarea Epifaniei.

Printre cele mai cunoscute tradiţii sunt:

Presepi

presepe-620x264

“Presepi” sau “căsuţa”  este o statuetă care reprezintă Familia Sfântă stând într-un staul. Figurinele sunt confecţionate manual şi redau foarte multe detalii ale trăsăturilor şi îmbrăcăminţilor personajelor. Căsuţa este decorată cu hârtie colorată, conuri de pin aurite şi fanioane colorate. În părţile laterale sunt aprinse lumânărele. Presepi este centrul sărbătorii Crăciunului pentru orice familie italiană. Oaspeţii îngenunchează în faţa ei, iar cântăreţii intepretează cântece specifice.

Copiii-păstori

Pe 23 decembrie, uneori chiar şi mai devreme, copiii se îmbracă în păstori, cu sandale în picioare, jambiere legate în chingi de piele şi pălării pe cap. Astfel deghizaţi merg din casă în casă, cântând la fluier şi recitând poezii. În schimb, oamenii le oferă bani cu care să îşi cumpere felurite cadouri.

Urna destinului

Este o tradiţie italiană străveche care implică un bol mare, ornamental, în care sunt puse cadouri pentru toţi membrii familiei. Când aceştia se adună la un loc, fiecare trebuie să extragă un cadou din bol, până când toate surprizele sunt distribuite.

Dacă intenţionezi să vizitezi Italia şi să descoperi tradiţiile sale, îţi recomandăm să te pregăteşti cu un curs de italiană pentru începători. Cursul implică toate cele 3 elemente necesare pentru învăţarea unei limbi străine: ascultat, scris şi vorbit. Ele se îmbină armonios în cadrul caietelor de curs tipărite şi al CD-urilor audio.

Pentru a te convinge că acesta este cursul pe care ţi-l doreşti, accesează LECŢIA DEMO GRATUITĂ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *