O cariera de succes

Trucuri de time management pentru studenţii prin corespondenţă – partea 1

Ca să urmezi un curs la distanţă ai nevoie de dorinţa de învăţa ceva nou, hotărârea de a merge până la capăt şi un bun management al timpului… pe parcurs.

Trebuie să fii atent cum îţi organizezi ziua, astfel încât să atingi un echilibru cât mai bun între muncă, odihnă, distracţie şi studiul propriu-zis.

time-management-1

Iată câteva trucuri de time management care te vor ajuta să obţii rezultate bune în cazul în care te hotărăşti să urmezi un curs la distanţă:

  • “Ce ai de făcut?”

Fă-ţi o listă cu sarcinile pe care le ai de îndeplinit într-o zi, amintindu-ţi să treci pe ea studiul individual. Poate părea ceva banal, însă statisticile arată că foarte mulţi oameni au tendinţa să-şi lase sarcinile cele mai importante pe ultimul loc.

Dacă vrei să faci paşi semnificativi cu ajutorul unui curs la distanţă, este important să treci studiul printre taskurile cele mai importante pe care le ai de făcut într-o zi.

  • Fă-ţi un orar

Poţi să foloseşti o foaie de hârtie agăţată pe perete, o tablă pe care să scrii cu cretă neagră sau pur şi simplu un calendar, pe telefon. Important este să găseşti acel instrument de organizare care funcţionează cel mai bine pentru tine şi să adaugi pe el lista ta de priorităţi.

Urmăreşte să ai în vedere acele momente din zi în care eşti în formă maximă şi încearcă să-ţi stabileşti atunci perioada de studiu. Vei avea randament maxim şi, în plus, o plăcere mult mai mare de a învăţa.

  • Fii organizat, dar şi flexibil

Încearcă să respecţi cât mai bine programul stabilit. Ai în vedere că un task poate să-ţi ia mai mult decât ai prevăzut. Aşa că stabileşte-ţi marje suplimentare de timp pentru fiecare sarcină în parte.

Dacă apar evenimente neprevăzute, nu te simţi vinovat sau descurajat. Rezolvă problemele care apar şi reia ceea ce ţi-ai propus, cu hotărâre.

3

Nu ai reuşit să înveţi de dimineaţă cele 10 cuvinte noi în limba engleză pe care ţi le-ai propus? Încearcă să le memorezi când te întorci de la serviciu – alocă-ţi puţin timp pentru asta, înainte de a face orice altceva. Nu poţi să te concentrezi, pentru că ţi-e foame? Mănâncă bine, fă ce mai ai de făcut, dar nu uita să studiezi un pic seara, înainte de culcare.

Important e să faci în fiecare zi câte un pas, oricât cât de mic.

Cu un curs la distanţă de la Eurocor poţi să obţii rezultate vizibile cu doar 15 minute de studiu pe zi.

Informaţiile sunt foarte bine structurate, astfel încât să-ţi asigure progrese rapide în materia pe care ţi-ai ales-o.

Mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *