Avantajele cunoasterii unei limbi straine

Trucuri simple pentru a învăța o limbă străină

Învață să asculți

Înainte de a putea vorbi, trebuie să înveți să asculți. Fiecare limbă străină sună ciudat prima dată când o auzi, dar cu cât te expui mai mult la ea, cu atât mai familiară devine și cu atât mai ușor va fi să o vorbești la rândul tău.

Un comportament pueril aduce rezultatele dorite

Deși pare ciudat la prima vedere, modalitatea prin care învățăm diverse lucruri atunci când suntem mici, garantează rezultate și mai târziu în viață. Ideea potrivit careia copiii învăța mai repede și mai bine decât adulții s-a dovedit a fi doar un mit. Cercetările în domeniu nu au găsit o legătură directă între vârstă și abilitatea de a învăța. Cheia învățării la fel de repede ca un copil ar putea fi pur și simplu să preiei anumite atitudini copilărești: dorința de a te juca în limba respectivă (cursuri interactive, mici jocuri, filmulețe amuzante, etc.) și dorința de a face greșeli (când suntem mici, greșelile sunt amuzante și drăgălașe, însă ca adulți le catalogăm ca eșecuri și le luăm foarte în serios).

Ieși din zona de confort și vorbește ori de câte ori ai ocazia

Asumă-ți faptul ca vei face greșeli și fii gata să te pui în situații potențial jenante. Acest lucru poate fi înfricoșător, dar este singura modalitate de a te dezvolta și de a dobândi cunoștințele necesare. Indiferent cât de mult înveți teoretic, nu vei vorbi niciodată o limbă străină fără să o pui și în practică: intră în conversații alături de cunoscători ai limbii respective, comandă mâncare într-un restaurant cu specfic, spune glume cât de des poți. Cu cât faci mai des acest lucru, cu atât mai mare va deveni zona ta de confort, iar situațiile noi nu vor mai fi obstacole, ci provocări.

Folosește noua limbă într-un mod creativ

Gândește-te la câteva modalități amuzante de a exersa: creează împreună cu prietenii o serie de benzi desenate, ieși la karaoke și alege o melodie în limba respectivă, scrie o poezie, sau pur și simplu discută cu un vorbitor nativ sau cu alt student.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *