Articole Eurocor, Din cultura japoneză

Ziua Fondării naţiunii japoneze – 11 februarie

おはようございます, みんなあさま!明日、(建国記念の日 です。

Japan Foundation Day

 

În fiecare an, pe 11 februarie, Japonia are trecută în calendarul anual al evenimentelor Ziua Fondării Naţiunii (建国記念の日 Kenkoku Kinen no Hi).

Se spune că în această zi – care pe vremuri, conform vechiului calendar lunar, era şi prima zi a anului – a urcat pe tron Impăratul Jimmu, primul împărat japonez (660 î.H.).

Se pare că această zi a fost una destul de controversată încă de la început. Iniţial, oamenii alegeau să sărbătorească Anul Nou în locul acesteia. După trecerea la calendarul gregorian (1873), s-a recurs la mutarea datei pe 11 februarie pentru a separa cele două sărbatori.
După cel de-al doilea Război Mondial, sărbatoarea a fost abolită (numele era de Ziua Imperiului la origini 紀元節, Kigensetsu) şi a fost readusă în atenţia cetăţenilor după 1966.

Ecourile controversatei zile se resimt şi în ziua de azi, când manifestările asociate acesteia sunt destul de puţine şi lipsite de efuziune. Poate cel mai bun indiciu al faptului că este o zi specială sunt steagurile arborate în marile oraşe.

Despre multe alte zile cu importanţă în istoria japonezilor şi obiceiurile acestora puteţi afla şi studiind alături de Eurocor Japoneza pentru începători.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *