S-a intamplat azi

Ziua Gardianului Public

Nu le acordam mare atentie in restul anului si s-ar putea ca si azi unii dintre noi sa nu fim atenti la ei, dar si gardienii publici au o zi a lor in care sunt sarbatoriti. Pe 30 mai este Ziua Gardianului Public.

A existat chiar si un proiect de lege prin care Politia Locala sa devina Garda publica, iar politistul local sa fie gardian public.

Daca te intalnesti cu ei azi, acorda-le macar un zambet si spune-le un „Buna ziua”! (Gesturile mici conteaza. 🙂 )

Daca te intereseaza cultura americana, afla ca azi ei sarbatoresc Memorial Day (Ziua comemorarii). Celebrarea de azi e inchinata soldatilor care au murit in lupta sau in timpul serivicului militar.

Tot pe 30 mai s-au mai intamplat…

1778 – A murit Voltaire (Francois Marie Arouet), filosof si scriitor iluminist, creator al asa numitului “voltairianism” – respingerea fanatismului, a prejudecatilor, a intolerantei si a abuzurilor de orice fel si afirmarea ratiunii umane (n.1694).

1792 – Napoleon I al Frantei este exilat pe insula Elba.

1946 – S-a nascut Dumitru Dragomir, fostul presedinte Ligii Profesioniste de Fotbal.

1982 – Spania devine al 16-lea membru NATO si prima tara care intra in alianta de la admiterea Germaniei de Vest in 1955.

 1431 – Ioana d’Arc, in varsta de 19 de ani, este arsa pe rug. Biserica Catolica aminteste aceasta zi ca sarbatoare a Sf. Ioana d’Arc.

1971 – Naveta spatiala americana „Mariner 9″ este lansata intr-o misiune pentru a aduna informatii stiintifice despre Marte.

1975 – Este fondata Agentia Spatiala Europeana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *