S-a intamplat azi

Ziua mondiala impotriva exploatarii copiilor incepe din 7 iunie

afis-campanie-exploatare-820x300La initiativa Organizatiei Internationale a Muncii (ILO), inca din anul 2002, data de 12 iunie a fiecarui an este recunoscuta ca fiind Ziua Mondiala Impotriva Exploatarii prin Munca a Copiilor. Asadar, intre 7 si 12 iunie 2016 se marcheaza Ziua Mondiala impotriva exploatarii prin munca a copiilor.

Aceasta zi vizeaza informarea copiilor si a tinerilor cu privire la riscurile asociate exploatarii prin munca, cat si dezvoltarea capacitatii lor de autoprotectie la amenintarile acestui fenomen.  7 iunie vizeaza, deci, crearea unei unitati globale in lupta impotriva exploatarii prin munca a copiilor, in oricare dintre formele sale.

Ce s-a mai intamplat pe 7 iulie… 

  • In 1886 s-a nascut savantul roman Henri Coanda, cel care a avut o importanta contributie la inventarea motorului cu reactie si a descoperit fenomenul aerodinamjic numit „efectul Coanda”, cu aplicatii tehnice multiple.
  • Tot in anul 1886, la Bucuresti a fost incheiat un Tratat de comert intre Elvetia si Romania. Cele doua tari isi acordau, prin acest tratat, clauza natiunii celei mai favorizate.
  • In anul 1921 a incetat din viata Luca Ion Caragiale, fiul lui I.L.Caragiale. Poeziile sale au fost editate multi ani mai tarziu, in 1972, de catre Barbu Cioculescu, in volumul „Jocul oglinzilor”.
  • In 1990, Curtea Suprema de Justitie a validat alegerea ca presedinte al Romaniei a lui Ion Iliescu.
  • In anul 2001 a fost identificata gena care produce colesterolul de inalta densitate lipoproteica (HDL-C).
  • In 2003, cei care au participat la expeditia „Everest 2003” si care au cucerit cel mai inalt varf al masivului Himalaya au revenit in Romania.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *