Cum sa

Creează-ți propriul buchet de mireasă

Nunta este un eveniment important, dar și foarte costisitor, iar bugetul tău se poate dovedi prea mic pentru a acoperi toate micile atenții: mărturii, cocarde, flori. Noi îți propunem o soluție inedită: aceea în care tu, mireasa, cu puțin ajutor de la domnișoarele de onoare sau de la îndemânaticul tău mire, vei crea cel mai frumos buchet din lume: buchetul tău de mireasă.

Pregătirea:

  • Cu câteva zile înainte de nuntă, asigură-te că ai toate instrumentele necesare: un cuțit de grădinărit sau un cuțit mai mic, bine ascuțit, foarfece, bandă adezivă pentru flori (de la orice florărie), ace cu gămălie pentru flori (bolduri), panglică de saten într-o culoare complementară cu trandafirii / asortată rochiei.
  • Cu o zi înainte de nuntă cumpără trandafirii. Alege flori care nu sunt încă complet înflorite. Uită-te cu atenție la tulpini, frunze și petale, pentru a-ți face o idee despre prospețimea acestora.
  • În dimineața nunții sau în seara anterioară, împarte sarcinile persoanelor care te ajută. Trandafirii trebuie curățați de spini și frunze, apoi tăiați la lungimea dorită. Florile trebuie să rămână în apă rece pe tot parcursul operațiunilor, așa că ține o găleată cu apă la îndemână.
  • Buchetul trebuie construit în jurul unui pătrat format din patru trandafiri, sau în jurul unui triunghi format din trei. Acestora li se adaugă pe parcurs noi trandafiri, până când buchetul ajunge la mărimea dorita. Primele trei sau patru flori se fixează cu bandă adezivă pentru flori, la marginea de jos a tulpinei, continuând apoi cu celelalte flori. Buchetul trebuie să aibă o formă de dom sau de ciupercă, la final.
  • Un buchet de mireasa tipic are intre 30 și 60 de trandafiri. Totuși, chiar și un buchet de 10 trandafiri poate arăta impecabil. Pe parcursul construirii buchetului poți hotărî exact ce număr ți se potrivește.
  • După ce ai ajuns la forma finală, trebuie să te asiguri că banda adezivă pentru flori a fixat perfect buchetul. Dacă acest lucru nu s-a întâmplat, îmbracă tulpinile florilor în bandă, pe care o învârți în jurul buchetului în sensul acelor de ceasornic. Continuă apoi cu panglica de saten, în același mod, pentru a masca banda adezivă. Ascunde marginile panglicii și fixează cu ace cu gămălie albe sau în culoarea bandei de saten.

Pentru a-ți păstra buchetul cât mai proaspăt, depozitează-l în frigider. Și nu uita că poți să faci singură și multe alte lucruri pentru nunta ta. Le poți descoperi AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *