Avantajele cunoasterii unei limbi straine

De ce să înveți limba germană

Probabil că te întrebi și tu de ce ar trebui să înveți limba germană. Dar adevărul este că e mult mai greu să spui de ce nu ai face-o! Într-o companie de peste 230 de milioane de vorbitori, cu limba germană n-o să te mai simți niciodată singur. Iar numărul vorbitorilor e în creștere. Dezvoltarea economică, tehnica și inovarea permanentă și oportunitățile în materie de job-uri sunt doar câteva dintre motivele pentru care ar trebui să înveți limba germană.

Limba germană e similară cu engleza

Foarte mulți români vorbesc limba engleză și avem o veste bună pentru ei: germana și engleza sunt limbi înrudite! Acest lucru înseamnă că pentru un vorbitor de limba engleză este mult mai ușor să învețe limba germană decât ar crede. De fapt, peste 26% din vocabularul englez e înrudit îndeaproape cu germana – deci nimeni nu e chiar începător, dacă știe engleză.

Limba germană e utilă în afaceri și în carieră

Deși este înrudită cu engleza, germana are câteva avantaje pe care sora ei mai cunoscută nu le împărtășește cu ea. Angajatorii oferă salarii considerabil mai mari vorbitorilor de germană, iar piața muncii cunoaște o creștere a nevoii de astfel de persoane. În plus, Germania este o țară plină de posibilități în diferite sectoare.

Limba germană e legată de viitorul Uniunii Europene

Având în vedere importanța politică a Germaniei în ceea ce privește viitorul european, germana nu reprezintă doar un moft, ci o reală oportunitate către o viață mai bună. În plus, Germania nu este doar o țară în permanentă dezvoltare, ci și una care investește în viitor.

Dacă vrei să faci și tu primul pas către cunoașterea limbii germane și un viitor mai bun, apasă AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *